Need Help Fast! Headlights not working! - Sportbikes.net
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 04-11-2008, 06:50 PM Thread Starter
Supersport Racer
 
unforgiven's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Need Help Fast! Headlights not working!

I HAVE SOLVED MY PROBLEM, BUT READ IF YOU WANT A LAUGH

I have my 2008 ZZR tore down putting on some Gregg's flushmounts. I pulled the nose off, unplugged the harness and wired up the flush mounts. I plugged the harness back in to test it before putting it back together and my headlights do not work now. I even rewired the stock blinkers to see if the Greggs were causing problems. Here is what is going on:

Third light in front works
Turn signals work front and back
Brake light works
Tail light works
It appears all the other lights are working but no headlights on low or high.

I pull the seat and the checked the fuses in the box and all are ok. I saw in the manual where the headlight also has a fuse off to the side and it is fine also.

I'm stumped at this point and don't know what else to do. The headlight bulbs look ok and the greggs running light when wired in (unhooked them in case they were a problem) do not work either. I assume they run off the headlight and the circuit is dead but I'm not sure.

I could test the connector but I don't which ones go to the light or how to test them.

Anyone have any ideas what is going on?

Thanks.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

My Bike -> 2008 Honda 1000RR
My Track Bike -> 2006 Honda 1000RR
Wife's -> 2008 Kawasaki ZZR 600
Wife's Track Bike -> 2008 Suzuki GSX-R 600

Last edited by unforgiven; 04-11-2008 at 06:58 PM.
unforgiven is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-11-2008, 06:57 PM Thread Starter
Supersport Racer
 
unforgiven's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Ok. I get the dumbass of the year award, but I'll share in case it happens to anyone else. It appears that the lights don't come on until you crank the bike. I never noticed from the pilot seat. I crank it and the light came on fine.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

My Bike -> 2008 Honda 1000RR
My Track Bike -> 2006 Honda 1000RR
Wife's -> 2008 Kawasaki ZZR 600
Wife's Track Bike -> 2008 Suzuki GSX-R 600
unforgiven is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-11-2008, 07:03 PM
MODERATOR
 
ZZRrocket's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Originally from Atlanta GA. Live in Milan, Indiana
Age: 55
Posts: 5,547
Thanks: 88
Thanked 95 Times in 89 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by unforgiven View Post
Ok. I get the dumbass of the year award, but I'll share in case it happens to anyone else. It appears that the lights don't come on until you crank the bike. I never noticed from the pilot seat. I crank it and the light came on fine.
Yep that would be a true statement. When you turn the key the center running light comes on. But the headlight doesn't come on until you crank the starter.

+1 on the Dumbass of the year award


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SBN KAWASAKI FORUM MODERATOR

USAF DESERT STORM VETERAN 1984-1997 SUPPORT OUR TROOPS Indy MotoGP 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15 DEALS GAP 05, 06 x2, 07, 08, 09, 10 x2, 11 x2, 12 x2, 13 x2, 14, 15x2 16x2



2004 ZZR1200
2006 ZZR600
2008 Ninja 250
2014 Ninja 1000 ABS
ZZRrocket is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 04-11-2008, 07:44 PM
500 GP Racer
 
zzr6oo187's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: daytona beach florida
Posts: 929
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
but just in case it happens because of a different prob there is 2 fuses for the lights one in the junction box and 1 in between the frame and tail on the right side if you're standing behind the bike
zzr6oo187 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-11-2008, 09:18 PM Thread Starter
Supersport Racer
 
unforgiven's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by zzr6oo187 View Post
but just in case it happens because of a different prob there is 2 fuses for the lights one in the junction box and 1 in between the frame and tail on the right side if you're standing behind the bike

Yep! Found and checked both of those and they were obviously fine. I'm used to my 1000RR that comes on when the key is on. Never thought about lights not coming until you crank it.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

My Bike -> 2008 Honda 1000RR
My Track Bike -> 2006 Honda 1000RR
Wife's -> 2008 Kawasaki ZZR 600
Wife's Track Bike -> 2008 Suzuki GSX-R 600
unforgiven is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-12-2008, 01:00 AM
World 500 GP Racer
 
rayzzr's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: O-HI-O
Age: 46
Posts: 3,637
Thanks: 80
Thanked 140 Times in 104 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
FYI - if you blow the fuse in the taillight circuit the gauges will not light up. I shorted one wire to ground on accident installing an LED license plate and popped a fuse. I also noticed the gauge lights were not on. That would be obvious at night, but next to impossible to tell in the daytime.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Where me and the bike have been

ZZR 600: Dynojet stage 1, FP +4 advancer, Yoshimura RS3 slip on, K&N filter, Euro ECU, 42T Driven rear

ZRX 1200: K&N filter, Ivan's Jet Kit, +4 Kwick advancer, 45T SuperSprox rear, SS/CF Fully Muzzy Exhaust, Muzzy block off plates
rayzzr is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-12-2008, 04:30 PM
Moderator
 
peoples1234's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: MD
Posts: 2,435
Thanks: 461
Thanked 319 Times in 173 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by unforgiven View Post
Ok. I get the dumbass of the year award, but I'll share in case it happens to anyone else. It appears that the lights don't come on until you crank the bike. I never noticed from the pilot seat. I crank it and the light came on fine.
It happens to the best of us! At least everything checked out okay and you got your wife back on the road


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
peoples1234 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbikes.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speedometer not working, sensor? sodamninsane Help Me Fix It 11 07-07-2013 09:24 PM
brake light not working. leland Help Me Fix It 16 12-03-2007 07:27 AM
WERA corner working!!! Anyone Interested? ZZRCruiser ZZR-600 3 09-12-2007 11:48 PM
Batt not charging and headlights out SpencerMan Help Me Fix It 3 07-18-2007 11:31 AM
Can Fazer headlights be aimed??? 05fz6newb FZ6/FZ6R 6 04-04-2007 10:55 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome