K6 1000 will not idle - Sportbikes.net
 

Home Message Board SBN Chat SBN Articles Bike Specs Register Classifieds Forum Rules Advertise Contact Us

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.
Go Back   Sportbikes.net > Sportbikes > Suzuki Sportbikes
Register Subscribe Casino Garage FAQ Members List Calendar Arcade Insurance Search Today's Posts Mark Forums Read Motorcycle Escrow


Suzuki Sportbikes GSX-1300R - Hayabusa, GSX-R1000, GSX-R750, GSX-R600, TL1000R/S, Katana, GS500F, Bandit, SV Series, RG500

Insurance


Site Sponsors
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2012, 10:40 PM   #1 (permalink)
killa79
SBN Rookie
 

Join Date: Sep 2012
Location: Florida
Age: 35
Posts: 1
Gameroom cash: $515
Sportbike: 2006 GSXR 1000
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
killa79 is on a distinguished road
Default K6 1000 will not idle

Whats up everyone. I got a k6 1000 that will not idle. it ran fine and one day the clutch cable snapped. well I was sitting on the hydraulic setup for 2 years and finally decided to put it on. While at it decided to have the cam chain replaced at the same time. The bike has been put back together but for some reason will not idle. for some reason it is running rich at idle. I have tested the tps sensor, iap sensor, the timing is dead on. at first i thought a vacuum leak. checked all vacuum hoses and they are all good. if i disconnect three of the vacuum lines to the throttle bodies and only connect the remaining throttle body to the iap sensor the bike runs and idles fine. but when I hook them back up like it should be it wont idle. It is driving me nuts at this point. you can smell the extra fuel the ecu is dumping at idle and the plugs are black. Anyone else experience an issue like this. any help is appreciated.
killa79 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-05-2012, 08:16 PM   #2 (permalink)
indianaroadracer
Umbrella Girl
 
indianaroadracer's Avatar
 

Join Date: Oct 2012
Location: Northern Indiana
Posts: 37
Gameroom cash: $1009
Sportbike: 08 Triumph Sprint, 98 GSXR 750, 94 XJ600
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
indianaroadracer is on a distinguished road
Default

Did you figure out this problem? I would be curious if its running on all four cylinders when its idling rough.
indianaroadracer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cold idle good / Warmed idle bad: Help pls NJGSXR600 Help Me Fix It 6 02-01-2012 05:46 PM
'06 GSXR 1000 lag just off idle joshmentzer Help Me Fix It 19 08-07-2006 02:49 AM
bad idle, off-idle stumble aberrant Honda Sportbikes 0 06-30-2004 05:27 PM
1988 FZR 1000 bogs off idle ! coolatula Help Me Fix It 7 04-17-2003 05:32 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:40 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.0.0
1997 - 2007 Sportbikes.net INC. All Rights Reserved.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6
1199 Panigale Roadglide Forum Honda CBR1000 Vulcan Forum Yamaha R1
Ducati Monster Harley Forums Honda CBR250R ZX10R Forum Star Raider
Suzuki GSXR V-Rod Forums Honda Shadow Kawasaki Motorcycles Star Warrior
SV650 Forum BMW S1000RR Honda Fury Kawasaki Versys Drag Racing
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes
Volusia Forum BMW F800 Triumph 675 MV Agusta Forum Streetfighters