Honda CBR 954RR Fuel Pump Wont Turn On - Sportbikes.net
Help Me Fix It A great place to post any problems you may be having while working on your motorcycle. Most of us are do-it-yourselfers so this is a great way to share any information pertaining to fixing something or adding something on.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 02-07-2005, 10:21 PM Thread Starter
Superbike Champion
 
ncpartsguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: NC
Age: 39
Posts: 304
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Honda CBR 954RR Fuel Pump Wont Turn On

I have a 2002 954 RR. I can't get the damn fuel pump to turn on.

I've checked all of the fuses.
I've changed fuel pump.
I've changed the Bank Angle Sensor.
The battery is showing 12.6 volts and I just plugged it up to the battery tender to make sure it charges even more while I mess with it.
Bike turns over just fine, but I don't ever hear the fuel pump kicking on.

Any ideas?

Does anyone know what wires to splice on the bank angle sensor to bypass it?
ncpartsguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 02-07-2005, 10:56 PM
500 GP Racer
 
Jackal79's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Colorado
Age: 30
Posts: 886
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
If the fuel pump is good, I would bet it is the fuel pump relay. Take a look at that - when working properly you should hear and feel it "click" when pressing the ignition and the fuel pump will have power.

Edit: Make sure power is actually getting to the relay too. Your manual should have a series of tests you can do.

Last edited by Jackal79; 02-07-2005 at 11:00 PM.
Jackal79 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 02-07-2005, 11:11 PM Thread Starter
Superbike Champion
 
ncpartsguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: NC
Age: 39
Posts: 304
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
No manual. When I flip the on/off switch on, the middle relay (there's a row of 3 on the subframe) clicks. I've already replaced it and it still clicks, but no fuel pump.
ncpartsguy is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 02-07-2005, 11:39 PM
www.wmriders.com
 
Join Date: Jul 2004
Location: Michigan
Age: 35
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by ncpartsguy
No manual. When I flip the on/off switch on, the middle relay (there's a row of 3 on the subframe) clicks. I've already replaced it and it still clicks, but no fuel pump.
check all the harness plugs to ensure they are secure. Safety switch on the clutch and kickstand too.
bvrider1 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 02-08-2005, 12:33 AM
World 500 GP Champion
 
snigg's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: pittsburgh
Age: 31
Posts: 5,217
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
  
i got the manual in .pdf format. contact me and ill send it to ya

here is a screenshot of the fuel pump page.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.JPG
Views:	8356
Size:	98.6 KB
ID:	32077  

Last edited by snigg; 02-08-2005 at 12:36 AM.
snigg is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 02-09-2005, 05:47 PM
SBN Rookie
 
yllw929NC's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Winston-Salem,NC
Age: 37
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
.................

Check the switch itself and the harness connection.
yllw929NC is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 02-10-2005, 09:13 AM Thread Starter
Superbike Champion
 
ncpartsguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: NC
Age: 39
Posts: 304
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
It's fixed! Thanks to everyone that offered help.

It was the damn ignition switch!!! I didn't know that if the ignition switch went bad, EVERYTHING would work EXCEPT the fuel pump. Isn't that a load of crap?!?!?!
ncpartsguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Sportbikes.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome